Open search

  Instan kehittämän hengitysilmamonitorin koelennot suoritettu onnistuneesti Yhdysvalloissa

  Yhdysvaltojen ilmavoimat on kuluvana syksynä lentänyt koelentoja Instan kehittämällä hävittäjälentäjän hengitysilmamonitorilla, IPBAMilla, ja testauksesta voi lukea artikkelin Wright-Pattersonin lentotukikohdan internetsivuilta.

  Kahdeksan viikkoa kestänyt F-16-hävittäjillä lennetty koelento-ohjelma on saatu onnistuneesti päätökseen. IPBAMia testattiin tällä erää 16 koneessa ja sitä testasi 22 lentäjää.

  Sen lisäksi, että hengitysilmamonitori varoittaa lentäjää happivajeesta ennen oireiden ilmaantumista, se mittaa, valvoo ja tallentaa dataa lennoilta. Tallennettu data auttaa olosuhteiden ja toimintahäiriöiden tutkimisessa sekä tukee tehtävän purkamista ja juurisyyanalyysiä. Yhdysvalloissa koelennoilta kerättiin dataa kaiken kaikkiaan 94 lentotuntia.

  Yhdysvalloissa ollaan tyytyväisiä koelentoihin sekä tehokkaaseen ja helppokäyttöiseen laitteeseen, sillä se auttaa lentäjien kohtaamien ongelmien selvittämisessä, jotka liittyvät ohjaamon paineeseen, happipitoisuuteen ja hypoksian kaltaisten oireiden selvittämiseen parantaen lentäjien turvallisuutta.

   

  Lue koko artikkeli lentotukikohdan sivuilta

   

  Lisätietoa IPBAMista.