Open search

  Instan kehittämälle Lentäjän Hengitysilmamonitorille on myönnetty patentti

  Insta Pilot’s Breath Air Monitor (IPBAM) ehkäisee lentäjien happivaje- eli hypoksiatapauksia. Hengitysilmamonitori tarkkailee hävittäjälentäjän hengitystä ja varoittaa happivajeesta jo ennen oireiden ilmaantumista. Laitteen avulla lentäjä ehtii tehdä korjaavia toimenpiteitä ajoissa, ja näin vältetään vakavat ja kalliit lento-onnettomuudet. Varoitusten lisäksi Hengitysilmamonitori mittaa, valvoo ja tallentaa dataa lennoilta. Kerätty data mahdollistaa lentojen olosuhteiden ja toimintahäiriöiden tutkimisen sekä tukee tehtävänpurkua.


  Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) on myöntänyt Instan kehittämälle Hengitysilmamonitorille patentin kesäkuussa 2021. Patentin myöntäminen on upea osoitus Instan osaamisesta sekä tuotteen ainutlaatuisuudesta.


  Instan Hengitysilmamonitori on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Suomen Puolustusvoimien kanssa ja tuote on ollut käytössä jo vuodesta 2018. IPBAM on käytössä kolmella eri mantereella ja Suomen Puolustusvoimat on varustanut koko F/A-18-kalustonsa lentäjää suojaavalla Hengitysilmamonitorilla.

  Lue lisää Instan ilmailutuotteista

  Lisätietoja

  Pekka Lehtonen