Open search

  Instan ja puolustusvoimien yhteistyö laajenee TVJ-järjestelmien tukipalveluihin

  Insta DefSec ja Puolustusvoimien logistiikkalaitos ovat allekirjoittaneet sopimuksen TVJ-järjestelmien (tiedustelu-, valvonta- ja johtamisjärjestelmät) tukipalvelujen toimittamisesta.

  Sopimuksen tavoitteena on parantaa Logistiikkalaitoksen materiaalihankintaprojektien sujuvuutta sekä puolustusvoimien suorituskykyjen rakentamisen ja ylläpidon kyvykkyyttä TVJ-järjestelmien elinkaaren eri vaiheissa.

  Asiantuntijapalvelujen toimitukset kattavat sopimusvuodet 2019–2021, minkä lisäksi hankintaan kuuluu optio vuosille 2022–2023. Hankinnan arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

  Allekirjoitustilaisuudessa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtaja Timo Kakkola kertoi sopimuksen syntymisestä ja sitä edeltäneestä tarjouskilpailusta:

  – Tämä on tärkeä ja merkityksellinen sopimus. Kiitän Instan väkeä ja omaa väkeämme asian hoitamisesta hyvin. Kilpailu oli tiukka ja rehellinen. Sopimuksen myötä tukipalvelujen toimittaja vaihtuu, joten olemme uudessa tilanteessa, joka on puolustusvoimien kannalta hyvä. Tästä alkaa varsinainen työ, johon toivotan Installe kestävyyttä ja tarvittaessa myös onnea.

  Hankkeessa Insta, puolustusvoimat ja sidosryhmät kehittävät TVJ-järjestelmien yhteistä monitoimittajaympäristöä. Installa on integraattorin ja asiantuntijan rooli.

  – Tämä on ennen kaikkea palveluhankinta osaavista henkilöistä, joilla on tuoreinta osaamista uusista teknologioista ja toimintatavoista. Tämä osaaminen on tarkoitus jalkauttaa tukipalvelun kautta lukuisille projekteille ja monitoimittajaympäristön toimijoille. Instan tehtävänä on olla puolustusvoimien kumppanina tukemassa ja ohjaamassa toimittajaekosysteemien kehitystä. Odotamme Instan osaajilta aktiivista ja aloitteellista tekemistä hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi, avasi hankinnan odotuksia Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen järjestelmäkeskuksen osastopäällikkö Reima Kuutsa.

  Insta DefSecin varatoimitusjohtaja Jari Mielonen kiitti Logistiikkalaitosta valinnasta.

  – Tämä sopimus syventää strategista kumppanuuttamme ja tuo siihen jatkuvuutta. On hienoa, että voimme myös näin tuoda vuosikymmenien aikana kertyneen TVJ-järjestelmäosaamisemme yhdistettynä uuteen teknologiaan puolustusvoimien ja koko ekosysteemin hyödyksi. Tehtävämme on olla luottamuksenne arvoinen.

  Lue Puolustusministeriön tiedote.

  Insta Group on perheomisteinen, vuonna 1960 perustettu turvalliseen digitalisaatioon, automaatioon ja johtamisen ratkaisuihin keskittynyt teknologiakonserni, johon kuuluvat Insta DefSec Oy, Insta ILS Oy, Insta Automation Oy ja Intopalo Digital Oy.

  Puolustusvoimien logistiikkalaitos huolehtii puolustusvoimien joukkojen, henkilöstön ja järjestelmien toimintakyvystä ja materiaalin käyttökelpoisuudesta.

  Lisätietoja

  Jari Mielonen