Open search

  Insta toimittaa sähkö- ja instrumentointiasennukset Steinmüller Babcock Environment GmbH:n jätteenpolttokattilalle Saloon

  Insta Automation Oy on tehnyt Steinmüller Babcock Environment GmbH:n kanssa sopimuksen sähkö- ja instrumentointiasennuksista Saloon rakennettavaan Lounavoima Oy:n ekovoimalaitokseen.

  Korvenmäkeen rakennettava laitos hyödyntää kierrätyskelvottoman jätteen lähienergiaksi asukkaille ja yrityksille. Se korvaa perusenergian tuotannossa fossiilisia polttoaineita ja turvetta, mikä tekee energiasta ympäristöystävällisempää. Laitos tuottaa sekä kaukolämpöä että sähköä ja on tarkoitus saada toimintavalmiiksi vuonna 2021.

  Instan toimitusosuus pitää sisällään sähkö- ja instrumentointiasennukset sekä näiden detaljisuunnittelun. Instan osuus alkaa toukokuun puolivälissä ja päättyy vuoden 2020 loppusyksyllä.

  Steinmüller Babcock Environment GmbH on perinteikäs saksalainen kattilavalmistaja, joka kuuluu japanilaiseen Nippon Steel & Sumikin Engineering Group -konserniin.

  Projektipäällikkönä toimii Tero Lehtinen.

  Mistä on kyse

  Salon Korvenmäkeen rakennettavan ekovoimalaitoksen on määrä valmistua vuonna 2021. Vuodessa enintään 120 000 tonnia jätettä hyödyntävä laitos tuottaa vuodessa 180–190 GWh kaukolämpöä ja noin 72 GWh sähköä. Fossiilisia polttoaineita ja turvetta energiantuotannossa korvaavan laitoksen avulla 90 % Salon kaukolämmöstä voidaan tuottaa jätteistä saatavalla energialla. Ekovoimalaitoksen omistavat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy. Tutustu ekovoimalaitokseen Lounavoiman sivuilla.

  Lisätietoja

  Tero Lehtinen

  LinkedIn

  Jarno Pitkänen

  LinkedIn