• Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.
Open search

Insta mukana luomassa suomalaista teollisuushistoriaa – toimittaa P2X Solutionsin vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitokseen automaatio- ja tiedonhallintajärjestelmän

Teknologiayhtiö Insta on tehnyt sopimuksen suomalaisen vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian edelläkävijän P2X Solutionsin kanssa Harjavaltaan rakennettavan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitoksen automaatiojärjestelmän sekä tuotannon ja jakelun tiedonhallintajärjestelmän kokonaistoimituksesta.

– Panostamme Installa vihreän siirtymän projekteihin ja olemme olleet vahvasti mukana useissa tulevaisuuden energian ja lämmöntuotannon ratkaisuissa. P2X Solutionsin Harjavallan vetytehdas on edelläkävijä ja tärkeä avaus suomalaiselle vedyntuotannolle, ja olemme ylpeitä yhteistyöstämme tässä ainutlaatuisessa hankkeessa, kertoo Instan toimitusjohtaja Niklas Mattsson

P2X Solutionsin Harjavaltaan rakentama laitos on Suomen ensimmäinen rakentamisvaiheeseen edennyt teollisen mittakaavan tuotantolaitos, jossa valmistetaan vetyä uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön avulla. 20 megawatin tuotantolaitos vähentää valmistuttuaan Suomen hiilidioksidipäästöjä noin 40 tuhannella tonnilla vuodessa. Vihreän vedyn sekä synteettisen metaanin ohella sivuvirtoina syntyy teollisuuden tarvitsemaa happea ja lämpöenergiaa.

– Harjavallan laitoksemme edellyttää aivan uudenlaisia toiminnallisuuksia järjestelmältä. Valitsimmekin Instan automaatio- ja tiedonhallintajärjestelmän toimittajaksi, koska yhtiöllä on paitsi pitkäaikaista automaatio-osaamista, myös halua kehittää uutta, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Tuuli- ja aurinkovoimasähköllä tuotettavalla vedyllä on tärkeä osansa vihreässä siirtymässä sekä hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä tavoittelevan Suomen ilmasto- ja energiastrategiassa. Markkinoilla on kysyntää muun muassa vihreälle teräkselle, jonka tuottamisessa vedyllä on merkittävä rooli. Lisäksi vety on avainasemassa raskaan liikenteen polttoaineena.

Älykäs ja tietoturvallinen ratkaisu tukee vihreää siirtymää

Toimitettava kokonaisuus rakentuu Siemens-teknologioilla toteuttavasta tehdasautomaatiosta sekä pilvessä sijaitsevasta Microsoft Azure -pohjaisesta tiedonhallintajärjestelmästä.

Tiedonhallintajärjestelmä kokoaa yhteen eri järjestelmien tuottaman datan muodostaen älykkään ratkaisun, jonka avulla dataa ja analytiikkaa voidaan hyödyntää kaiken päätöksenteon ja suunnittelun tukena. Järjestelmäkokonaisuuden kyberturvallisuus varmistetaan kaikilla eri tasoilla alkaen tuotannon järjestelmistä aina pilviratkaisuihin asti.

Laitos valmistuu vuoden 2024 alkupuoliskolla

Yhteistyö on käynnistynyt suunnittelutöillä ja automaatiojärjestelmän käyttöönotto aloitetaan vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana. Laitoksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. P2X Solutionsin hankkeen ohella Insta toimii Harjavallan Suurteollisuuspuistossa myös alueen yritysten sähköautomaation suunnittelu- ja projektikumppanina.

Insta on automaation, sähköistyksen ja turvallisen digitalisaation suunnannäyttäjä. Olemme edelläkävijä ja luotettava kumppani teollisuuden, puolustuksen, ohjelmistokonsultoinnin ja kyberturvallisuuden asiakkaillemme. Ainutlaatuiset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme Suomessa ja maailmalla vahvistamaan kilpailukykyään tuottavuutta, turvallisuutta ja toimintavarmuutta parantamalla. Osaamisessamme yhdistyy syvällinen tietotaito ja asiakasymmärrys uusimpaan teollisen digitalisaation, analytiikan ja koneoppimisen tuntemukseen.

Lisää aiheesta:

Kokonaistoimitukset

 

Suomalaista teollisuushistoriaa. Kuvassa vasemmalta oikealle: P2X:n hankintapäällikkö Janne Lavanti, Insta Automationin liiketoimintajohtaja Jarkko Järvilehto, Insta Groupin toimitusjohtaja Niklas Mattsson, P2X:n projektijohtaja Ilkka Taka-aho, P2X:n toimitusjohtaja Herkko Plit, P2X:n projektipäällikkö Jari Hassinen sekä P2X:n VP, Business Development Tuomo Rinne.

 

Lisätietoja:

Insta 

Jarkko Järvilehto
Liiketoimintajohtaja
Insta Automation Oy
jarkko.jarvilehto@insta.fi 
+358 40 772 9788

P2X Solutions

Herkko Plit
Toimitusjohtaja
P2X Solutions Oy
+358 50 462 0788
herkko.plit@p2x.fi

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/

media@insta.fi 

Insta on turvallisen ja kestävän tulevaisuuden ratkaisija. Olemme edelläkävijä ja luotettava kumppani teollisuuden, puolustuksen, ohjelmistokonsultoinnin ja kyberturvallisuuden asiakkaillemme. Yhdistämällä huippuosaamisen ja älykkään teknologian kehitämme turvallisuutta ja suorituskykyä yhä nopeammin muuttuvassa digitalisoituvassa maailmassa. Ihmiset, osaaminen ja vastuullisuus ovat toimintakulttuurimme perusta. Vuonna 2022 perheyhtiömme liikevaihto oli 153,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärämme noin 1 100. www.insta.fi