Open search

  Insta kehittää kaupunkiturvallisuutta SURE-hankkeessa

  Insta on mukana Tampereen kaupunkiturvallisuuden SURE-hankkeessa, jonka tarkoituksena on parantaa tapahtuma- ja kaupunkiturvallisuutta kehittämällä älykkään turvallisuuden ratkaisuja.

  Euroopan komission tiedote

  SURE eli Smart Urban Security and Event Resilience -hanke sai ainoana Suomessa EU:n Urban Innovative Actions -ohjelman rahoituksen. Syyskuussa startannut projekti on osa Tampereen kaupungin viiden tähden keskusta -kehitysohjelmaa, jossa Instan lisäksi yrityksistä ovat mukana Nokia ja Securitas.

  Instan yksi keskeisimmistä kohdemarkkinoista on turvallinen yhteiskunta ja siihen liittyvät innovaatiot. Neljän miljoonan euron kaupunkiturvallisuushanke mahdollistaa edistyksellisten ratkaisujen kehittämisen ja testaamisen yhdessä monipuolisten asiantuntijoiden kanssa.

  – Kun kaupungissa on tapahtumia, siellä on tavallista enemmän väkeä. Algoritmi koulutetaan tunnistamaan väkijoukon normaali toiminta. Jos väkijoukossa alkaa tapahtua jotakin, mitä ei pitäisi, vaikkapa tönimistä, järjestelmä reagoi. Se havaitsee myös esimerkiksi väkijoukon liikkumisen ei-oletettuun suuntaan tai liian lujaa ajavan auton. Systeemi tunnistaa siis poikkeaman normaalista ja kiinnittää huomion siihen, kertoo liiketoimintajohtaja Marko Savolainen.

  Videovalvonnan lisäksi projektissa kehitetään muun muassa älykästä valaisinverkkoa ja opastauluja. Mahdollisia tilanteita harjoitellaan käsikirjoitettujen skenaarioiden sekä todellisten tapahtumien avulla. Hankkeen avainkohteina ovat vallitsevan tilanteen vuoksi hiljaisena pysyttelevät Ratina ja Keskustori, mutta kokonaisuudessaan kolme vuotta kestävän projektin aikana tilanne ehtii normalisoitua ja tapahtumamaailma vilkastua. SURE:n ensisijaisena tavoitteena on edistää Tampereen turvallisuutta ja löytää samalla uusia innovatiivisia ratkaisuja kaupunkien kohtaamiin haasteisiin.

   

  Lue lisää SURE-hankkeesta

  SURE-hankkeen-logot