Open search

  Insta kehittää 5G-verkkojen turvallisuutta

  Insta osallistui 5G-verkkojen kyberturvallisuuden kehittämishankkeeseen Celtic-Next-klusterin SENDATE-lippulaivaprojektissa yhdessä suomalaisten ja saksalaisten kumppaneiden kanssa.

  Maailmalla ollaan siirtymässä 4G-verkosta nopeampaan ja tehokkaampaan 5G-verkkoon. Muutoksella on suuri vaikutus yhteiskuntaan ja erityisesti talouden ja teollisuuden kehitykseen.

  Toimintaympäristön turvallisuuden takaaminen on ensisijaista tehokkaampaan verkkoon siirryttäessä. Teknologiaa tarvitaan usealla eri toimialalla, kuten liikenteessä, teollisuudessa ja esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin saralla.

  Celtic-Next-klusterin SENDATE-lippulaivaprojektissa kehitettiin kyberturvallisuutta yhdessä suomalaisten ja saksalaisten kumppaneiden kanssa. Projektissa käsiteltiin mm. kyberturvallisuusratkaisujen toimivuutta todellisten riskien uhatessa ja käytiin läpi, kuinka tietomääriä voidaan jäsennellä sekä visualisoida päätöksenteon helpottamiseksi.

  - Saavutimme projektin tekniset tavoitteet ja jatkamme hankkeessa syntyneen tuote-  ja palvelukonseptin kehittämistä. Hanke käynnisti myös yhteistyön suomalaisten ja saksalaisten yrityskumppaneiden kanssa, kertoo Insta DefSecin kyberturvaratkaisujen liiketoimintajohtaja Marko Hautakangas.

  Instan lisäksi Suomen konsortioon osallistuivat Airbus Defence and Space, Comiq, Elisa, F-Secure, Softera ja VTT. Nokia Bell Labsin koordinoiman kansainvälisen konsortion merkittävimmät kumppanit olivat Airbus sekä Infineon.

   

  Lue koko tiedote VTT:n sivuilta