Open search

  Insta DefSec hyväksytty varmennetoimittajaksi pohjoisamerikkalaiseen LTE-järjestelmään

  Wireless Innovation Forum (WInnForum) on hyväksynyt Insta DefSecin varmennetoimittajaksi CBRS-järjestelmään (Citizens Broadband Radio Service). CBRS on 3,5 GHz:n taajuusalueella toimiva LTE-järjestelmä, jota ollaan ottamassa käyttöön Pohjois-Amerikassa. Hyväksynnän myötä Insta voi toimia CBRS-järjestelmän luottamusketjun perustana toimivana juurivarmentajana. CBRS-järjestelmän turvallisuus perustuu julkisen avaimen infrastruktuuriin (PKI, Public Key Infrastructure) ja digitaalisiin varmenteisiin, jotka mahdollistavat mm. päätelaitteiden todennuksen ja tietoliikenteen salauksen.

  Hyväksyntä perustui kolmannen osapuolen suorittamaan auditointiin, jossa arvioitiin Instan kykyä täyttää WInnForumin asettamat vaatimukset. ”Olemme ylpeitä hyväksynnästämme keskeiseksi CBRS-järjestelmän turvallisuuden takaavaksi toimijaksi. Se todistaa, että prosessimme ja palvelumme täyttävät WInnForumin tiukat turvallisuusvaatimukset. Lisäksi se toimii osoituksena erityisosaamisestamme PKI-alueella ja kyvystämme tuottaa korkean turvatason varmennepalveluja myös kansainvälisesti”, toteaa Instan kyber- ja tietoturvaliiketoiminnan johtaja Marko Hautakangas.

  CBRS käyttää monitasoista, juurivarmentajista ja alivarmentajista koostuvaa PKI-hierarkiaa järjestelmän komponenttien välisten luottamussuhteiden luomiseksi. WInnForumin hyväksynnän ansiosta Insta voi tuottaa juurivarmennepalveluja muille CBRS-järjestelmän toimijoille. CBRS-järjestelmässä juurivarmentaja myöntää varmenteita alivarmentajille, jotka puolestaan myöntävät loppukäyttäjävarmenteita asennettavaksi CBRS-järjestelmän komponentteihin.

  ”WInnForumin jäsenet ovat innoissaan Instan hyväksynnästä CBRS-juurivarmentajaksi”, sanoo Lee Pucker, Wireless Innovation Forumin toimitusjohtaja. ”Nämä varmentajat ovat CBRS-järjestelmän turvallisuuden kriittinen perusta, sillä ne takaavat viestinnän luottamuksellisuuden, eheyden ja kiistämättömyyden."

   

  Insta DefSec Oy

  Insta DefSec Oy kuuluu 1960 perustettuun suomalaiseen Insta Groupiin, jonka palveluksessa työskentelee 800 huippuosaajaa. Kyber- ja tietoturvallisuuden alueella kehitämme ja toteutamme ratkaisuja, jotka suojaavat asiakkaidemme kriittisiä resursseja sekä parantavat havainnointi- ja reagointikykyä. Ydinosaamistamme ovat turvallinen identiteetti ja verkkoturvallisuus sekä kyberturvallisuuden tilannetietoisuus. Toteutamme ratkaisumme omiin tai teknologiakumppaneidemme tuotteisiin pohjautuen. Kaikki ratkaisut ovat saatavissa myös palveluna. Asiakkaitamme ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset organisaatiot, kuten finanssi-, tietoliikenne- ja energiasektorin yritykset, puolustushallinto ja muut viranomaiset. Tietoturvatuotteitamme on käytössä yli 50 maassa.

  Wireless Innovation Forum

  Wireless Innovation Forum (WInnForum) on langattoman viestinnän teknologioihin keskittyvä kansainvälinen organisaatio, jonka yhtenä tavoitteena on LTE-pohjaisten langattomien tiedonsiirtoratkaisujen standardointi ja edistäminen uudella 3,5 GHz:n taajuusalueella (CBRS, Citizens Broadband Radio Service). 

  CBRS-Logo
   

  Lisätietoja

  Marko Hautakangas