Open search

  Hätäkeskustietojärjestelmä ERICAn valtakunnallisesta käyttöönotosta kuluneeksi yksi vuosi

  Instan toimittama hätäkeskustietojärjestelmä ERICA on jo vuoden verran tehostanut viranomaisten yhteistyötä ja parantanut Hätäkeskuslaitoksen toimintavarmuutta.

  Viranomaisten yhteiskäyttöinen hätäkeskustietojärjestelmä ERICA otettiin Suomessa onnistuneesti käyttöön vuosina 2018–2019. Uuden järjestelmän käyttöönotto tapahtui vaiheittain, yksi hätäkeskus kerrallaan. Käyttöönoton viimeisteli Keravan Hätäkeskus, joka otti ERICAn käyttöön 7. toukokuuta 2019. Valtakunnallisesti verkottunutta järjestelmää käyttää nyt poliisi, pelastustoimi, sosiaali- ja terveystoimi sekä Rajavartiolaitos. Uuden hätäkeskustietojärjestelmän ansiosta Hätäkeskuslaitoksen toimintavalmius on parantunut ja yhä useampi saa apua entistä nopeammin.

  ERICAn myötä Suomen kuusi hätäkeskusta muodostavat yhden virtuaalisen hätäkeskuksen, jonka avulla alueellisen ruuhkahuipun tasaaminen on mahdollista valtakunnallisesti. Hätäkeskuslaitoksen tilastot osoittavat, että järjestelmän teknisten ratkaisujen ansiosta hätäpuhelut yhdistyvät vapaana olevalle päivystäjälle nopeammin kuin ennen. Hätäpuhelu on jonossa muutaman sekunnin, jonka jälkeen se ohjautuu jonkin toisen hätäkeskuksen vapaana olevalle päivystäjälle. Työntekijät ovat saaneet tukea uuden hätäkeskustietojärjestelmän käytössä ja henkilöstö on rutinoitunut sen käyttöön nopeasti. ERICAn ja muiden hankkeiden ansiosta Installa on laaja kokemus moniviranomaisyhteistyöstä ja erilaisten turvallisuusjärjestelmien tuottamisesta. Insta on hätä- ja hälytyskeskusratkaisujen erityisosaaja sekä turvallisen yhteiskunnan rakentaja ja kehittäjä.

   

  Instan turvallisen yhteiskunnan ratkaisut ja palvelut

   

   

   

  ERICA

  Järjestelmän nimi koostuu seuraavista sanoista:

  Emergency
  Response
  Integrated
  Common
  Authorities

  Lisätietoja

  Marko Savolainen