Open search

  Merkittävä kyberturvallisuuspalkinto myönnettiin Woman4Cyber-aloitteelle

  Kuvassa: Juha Remes (FISC), Luici Rebuffi (ESCO), Ana Ayerbe ja Nina Hyvärinen (Woman4Cyber Advisory Board) sekä Janne Taalas. Kuva: Messukeskus.

  Vuoden 2019 Cyber Security Nordic -palkinto on myönnetty Euroopan kyberturvallisuusjärjestö ECSO:n Woman4Cyber-aloitteelle. Tammikuussa 2019 julkaistun aloitteen tavoitteena on lisätä kyberturvallisuusalan tunnettavuutta ja houkuttelevuutta myös naisten keskuudessa. 25 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittavat Insta DefSec, Suomen Messusäätiö, F-Secure ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry. Palkinto jaettiin Cyber Security Nordic -tapahtumassa 2.10.2019 Messukeskuksessa.

  Palkinnon saaneessa Women4Cyber-aloitteessa konkreettiset toimet keskittyvä naisjohtajien ja -asiantuntijoiden kyberturvallisuusosaamisen kasvattamiseen ja ammatillisten verkostojen rakentamiseen. On arvioitu, että vuoteen 2022 Euroopassa tarvitaan 350 000 uutta kyberalan asiantuntijaa ja globaalisti 1,8 miljoonaa. Euroopan on kyettävä vastaamaan yhä kovenevaan kilpailuun alan parhaista osaajista.

  Aloitteen takana on vaikutusvaltaisten naisten ryhmä julkishallinnosta ja yritysmaailmasta, ja aloitteen suojelijana Euroopan komission digitaloudesta ja yhteiskunnasta vastaava jäsen Mariya Gabriel. Vaikka aloitteessa korostetaankin naisia, monet toimista kohdistuvat kaikkiin ja lisäävät kybertietoutta laajasti.

  Cyber Security Nordic -palkinto on ensimmäisten joukossa tukemassa Woman4Cyber-aloitetta 25 000 eurolla. Suomessa järjestettävän Cyber Security Nordic -tapahtuman yhteydessä on luontevaa jakaa palkinto, jossa tuetaan naisten verkostoitumista ja kannustetaan heitä suuntautumaan teknologia-aloille. 

  "Women4Cyber-aloite tukee kyberturvallisuuden näkyvyyden ja merkityksen kasvattamista ja sitä, että yhteiskuntien eri sektoreilla pystytään vastaamaan paremmin tulevaisuuden kyberturvallisuushaasteisiin. Kyberturvallisuutiedon esille tuomisen kannalta myös kansainvälinen verkostoituminen on oleellista. Installa on kunnia olla mukana tukemassa tätä tärkeää työtä Cyber Security Nordic -palkinnon muodossa. Onnittelemme palkinnon saajaa lämpimästi", kommentoi Instan kyberliiketoiminnan johtaja Marko Hautakangas.

  Lue koko tiedote.

  Cyber Security Nordic esittelee kyberturvallisuuden uusimpia ratkaisuja toimitusjohtajille, liiketoimintapäättäjille, asiantuntijoille ja kansainvälisille kävijöille Helsingin Messukeskuksessa 2.‒3.10.2019.